Regenerativ
Ultra-lokal og
Biodynamisk æg
til lav pris

Vi er ret ekstatisk for at annoncere at, vi fra februar vil have 500 høns, som stiger til 1000 høns lige efter.

Dette vil dermed  gøre det muligt for os at sælge biodynamiske æg, (normal solgt for 4.66 DKK-stykket) til prisen for økologiske æg (2.75 DKK-stykket), vores mål er at kunne sælge biodynamiske æg til 2 DKK-stykket. (prisen for skrabeæg).

HVORFOR ER DETTE VIGTIGT?

Naboerne.com vil gerne være “mere end økologisk”  for at være med til at skabe en fremtid hvor vi ikke acceptere at vi går på kompromis med naturen.  

Når supermarkeder og mellemmænd fokuserer på ultra lave priser uden at gå på kompromis med fortjenesten, tvinger de landmænd til dårlig landbrugs praksis: lav indkomst, der er afhængig af billig madvare, støtter uvilligt denne strategi  

Økologiske certificeringer er opmærksomme på kemikalier, men håndhæver ikke nok til at beskytte dyrevelfærd og naturen. Ligesom dig forstår vi ikke, hvordan en lobbyist, der repræsenterer konventionelle gårde i EU, skal hjælpe med at definere / begrænse, hvad økologi-certificering skal råde over . Dansk økologi-certificering, en standard, der historisk har været bedre end EU-reglerne, gennemgår i øjeblikket en proces for at blive tilpasset til EU-reglerne.

Hvordan kan det være så billigt?

Grunden til vi er så fokuseret på at være lokal er fordi at transporten udgør 7-12 % af omkostningen af de fødevarer du køber: at dyrke lokalt spare på forurening ved  transport samtidigt med at det minimerer omkostningen. 

  Supermarkeder og andre formidlere har en fortjenstmargen på 15-60%, når de sælger kvalitets æg, og de skal svare investorer, der kræver, at deres fortjeneste maksimeres, i stedet for at reinvestere det mod bæredygtighed. Derfor ser du supermarkeder tale om bæredygtighed uden at de ligger deres overskud i miljøet.

 Vi sigter mod at integrere vores kyllinger i symbiose med naturen, mens vi befrugter vores marker. Dette skaber omkring 120.000 kr i ekstra kompost om året, hvilket øger vores afgrødes værdi. Det reducerer også vores fodringsomkostninger med op til ca. 30-40%.

  Når vi sælger direkte til dig så overføre vi de besparelser over til prisen på dine æg. 

 Men vi har brug for din hjælp for at opnå den pris. 

Vores Værdier

Vi sælger direkte til kunder som dig

Ingen mellemmand betyder at vi kan tilbyde dig lave priser mens vi fokuserer på dine og vores værdier.

Lokal

At være tæt på vores kunder giver os muligheden for at undgå forurening og omkostninger ved transport. Denne afstand giver os også mulighed for at udføre mest transport med elektriske biler, mens andre stadig er afhængige af store lastbiler, der forbrænder ca. 79 kg CO2-udledning for hver 100 km. T. 30-40%.

Høns lever frie i skoven i græs arealer

Økologi-certificeringer kræver at høns har en maksimumsgrænse på "4 høns pr. M2", men vi ønsker ikke at sætte grænser, høns skal have adgang til en nærliggende skov eller græs, mens de hjælper os med at regenerere jord i symbiose med naturen. Dette er selvfølgelig en undtagelse her i starten af ​​2021, når der er et lovkrav om at holde høns inde på grund af risiko fra fugleinfluenza.

Naturligt fodret

Høns fodres altid for at maksimere profit og udbytte. Vi vil forsøge at minimere kornforbruget, især soja, der i øjeblikket importeres og hentes uden bæredygtighed vis. Vi vil tage mad rester fra pålidelige kilder, der ellers ville være spildt, og vi vil samarbejde med lokale landmænd om at give os foder under langsigtede kontrakter for at sikre, at hønsenes foder også er bæredygtig og lokalt.

Stop med at slå haner ihjel

Vi vil ikke tvinge høns til at rejse flere km i bur Industrialiseringen af ​​landbruget og EU har skabt betingelser, hvor der er økonomiske fordele i at transportere levende dyr til steder langt væk som Polen for at blive slagtet. Vi vil stoppe denne praksis, ved at ignorere de få kroner der er i ekstra fortjeneste og ved at vokse i små skala.

Flere Høns typer

Mono kultur findes også i dyrelandbruget, fordi det er kun få arter der maksimerer overskuddet. Vi vil forsøge at inkludere flere forskellige arter.

Begrænset til 700 kunder om ugen

Vi ønsker ikke at blive en del af de store industrigårde, så vi begrænser os til 1000 kyllinger og 700 kunder om ugen. Vi ønsker at udvide senere, ved at hjælpe andre gårde med at implementere det samme koncept tæt på andre byer.

Lave vores egene æggekasser

Æggekasser er dyre, fordi deres omkostninger er defineret af transporten (de er så lette, at transportere dem svarer til at transportere meget luft). Ved at anskaffe os en æggekassemaskine kan vi reducere omkostningerne ved æg, mens vi genbruger pap fra vores grøntsags produktion. Dette kan være et "rart at have" mål, et af de seneste, vi ønsker at opnå. Vi vil bringe aspekter af cirkulær økonomi som disse til alt, hvad vi gør. Når vi eskalerer, kan vi sælge nogle af disse kasser til små lokale landmænd og fortsætte opad for at skabe positive ændringer.

Hjælp os med at komme i gang

VI har brug for din hjælp for at nå denne pris.

Venligst overvej at forpligte dig til at købe æg for længere periode ad gangen, hvilket vil hjælpe os med at financierer de omkostninger der er ved at starte.

1-års plan

52 ugentlige leverancer af æg

Hjælp os ved at forlænge dit abonnement

2-års plan

52 ugentlige leverancer af æg

Hjælp os ved at forlænge dit abonnement

Du kan hjælpe os, selvom du har et løbende abonnement på æg. Vi udvider bare dit abonnement, og du kan begynde med at få bedre æg hurtigere.

Når vi er i stand til at bekræfte, at vores omkostninger giver os mulighed for at tilbyde æg til 2 kr, udvides dit abonnement automatisk til at inkludere rabatten.

Vi har tre milepæle, som vi kan nå:

Hvorfor Regenerativ

Landbrug defineres ved input (arbejdskraft, kompost osv.) Og output (mad). Al slags landbrug tager mere fra naturen, end de ligger tilbage, hvilket driver de problemer, som vi alle ved om global opvarmning osv. … Vi byggede et koncept, der er fuldt integreret i naturen, hvor dyr passer ind i et lille økosystem. Nogle af vores input som foder fra dyr bliver til kompost, og vi bringer andre input som mad rester for at være gavnlige for naturen. Vi gør dette med et begrænset antal høns, der kan strejfe gennem naturen: en industrigård har let 20-30.000 kyllinger.

I sidste ende ofre vi noget overskud for at sætte naturen og dyrene først, da vi tror på den fordel, som mennesker kan have, hver gang de spiser bæredygtigt.

VI GØR GRØNTSAGER BÆREDYGTIGT ved at gen-generere jord med hjælp fra dyr

Høns skal løbe frit rund gennem skoven. Inspireret af en amerikansk landbrugs iværksætter ved navn Joel salatin dækker vi jorden med flis og blander hønse foder i det. Dette driver hønsene til at efterligne deres naturlige opførsel i naturen, når de skraber efter mad i stedet for at blive dovne ved at få mad fra en spand. Træflis bygger kvalitets biomasse i jorden, når de nedbrydes, og tilføjer en stor mængde kulstof til jorden langs plantens næringsstof (kvælstof) fra hønse gødningen. Jordkvaliteten hæves langsomt, og vi kan flytte noget af den nyoprettede jord ind i vores grøntsags bede. 

Hønse hjem er mobile. Dette giver os mulighed for at befrugte et bestemt område kraftigt, før vi flytter dem til et tilstødende område. Hvis et område bruges af hønsene om vinteren, lægger vi et mobilt drivhus i det område for at dyrke planter, der er “tunge at fodre” (tomater, agurker, squash, peber osv.).

Vores grøntsags bede i nærheden af ​​hønsehusene skal også bruges til hønsegræs. Vi lader høns gå rundt når vi er færdige med at arbejde i et område, da de er gode til at få næringsstof fra de døde planter og rester i marken, slippe af med insekter osv.

Endelig har vi en 5-års rotationsplan, som vi vil eksperimentere med. I denne plan bruger vi jorden i 3 år, også kan den regenerere i den resterende periode. Vi dækker jorden med planter, der hjælper med regenerering i det første hvile-år. 6 måneder efter brug af høns for at tilføje næringsstof til jorden, inklusive tilsætning af flis, der også tilføjer kulstof og gavnlige biomasse. Vi tilstræber os derefter at plante en overgangsafgrøde i løbet af de næste 6 måneder baseret på planter, der hjælper bier, mens de stadig er produktive (f.eks. Hør). Dette er en mere ambitiøs cyklus end normalt, men vi håber i væsentlig grad at tilføre kulstof og næringsstof til jorden og få bedre høst og samtidig reducere gødningsomkostningerne.

Det er også vigtigt at befrugte vores marker i nærheden af ​​byer, da de ikke har dyr der. Vi ønsker at skabe en komposteringsanlæg nær vores høns, der giver os mulighed for at opbygge kompost, der senere transporteres til markerne, ideelt inden vinteren, da vinteren er en god hvileperiode, der giver jorden mulighed for at regenerere.

Tilsætningen af ​​træ (eller hø) er vigtig, da det tilføjer en højere ration af CO2 end normal kompostering. Vi mener, at dette er afgørende for vores måde at dyrke jorden på, men også for CO2-opsamlingen, som vi ønsker at være en del af. Årsagen til at dette er vigtigt er, at jorden binder kulstof som træer og landbruget har en stor negativ indvirkning på grund af det, når de har nedbrudt jorden og frigivet kulstof. Vores mål vil være at vende tilbage til den logik ved at over fokusere på at tilføre kulstof til jorden.

Vi deler bevidst denne tilgang ved hjælp af “fremtidssikring”, da det er en lang proces: nogle aspekter er svære at udføre, tager tid og er eksperimentelle. Ikke desto mindre er vores mål at være tættere på naturens egen måde at dyrke mad på, og vi håber at inddrage alle vores kunder i denne rejse fremad.

Close Bitnami banner
Bitnami